viernes, 4 de enero de 2008

balenes

Avui hem vist una balena, avui que havia de ser un dia de relax total, avui han aparegut aquests gegants marins. Hem anat a la platja, amb una temperatura d'uns 40graus, i l'aigua a -40... Aquí hi ha unes marees enormes: l'aigua té una flux de nou metres i això fa que les platges, en marea baixa, arribin a tenir més de 200metres d'amplada i que caminar per la sorra finíssima sigui molt agradable. Doncs així estavem, caminant i caminant quan de sobte tothom al nostre voltant treu càmeres de fotos i mira cap a l'horitzó. Hi deu haver dofins, pensem, però no resulten dues balenes com a mínim, uns monstres enormes i molt macos. Allà estaven, ara treient la cua, ara treient al cap. És excepcional veure balenes en aquest temps, diuen, o sigui que hem tingut molta sort. Vénen a criar aquí als voltants de la Península Valdés perquè és un bon racó per protegir les cries i tenen molt aliment. Se les comença a veure cap allà a l'abril i s'hi estan fins al novembre o desembre quan les cries ja són prou grans per poder emprendre el llarg viatge que els espera fins a l'Àrtic. Busquen temperatures més baixes, idònies per trobar les tonelades de plàcton amb què s'alimenten cada dia, diu el Xavi. Ha estat una experìència molt emocionant, de debò. Tot que també com diu el Xavi aquestes potser no arriben al seu destí: s'han quedat soles i seran una presa fàcil per a les orques.
Ara cap a les muntanyes, a Bariloche, ens esperen més de 1000 quilòmetres en bus. Ens hem comprat uns passatges pel servei de llit, ja veurem com serà, potser demà som un 4.
Bona nit.

1 comentario:

Amanda dijo...

Quina sort poder veure aquests animalots en vivo i en directo! Les balenes i els dofins són sens dubte els animals marins més macos i entranyables que hi ha, les balenes més de lluny, però. Per cert, si podeu mengeu alfajores i crepes de dolç de llet que són boníssims, almenys allà són molt més baratets que aquí..
Ptons